Cashless

Maak kennis met de Edegem Zomert betaalkaart

Ook voor de 2e editie van Edegem Zomert hebben we ervoor gekozen om met onze eigen betaalkaart te werken. Waarom? 

Hiervoor zijn verschillende redenen. We leggen het hieronder graag even uit.

Er zijn verschillende redenen waarom wij werken met een cashless betaalsysteem. Er zijn veel voordelen voor ons als organisator, maar ook voor jullie als bezoeker.

Een voordeel voor ons als organisatie is in de eerste plaats dat we onze operationele kosten aanzienlijk kunnen verlagen. Door te werken met een cashless betaalsysteem kunnen we onze personeelskost fors drukken.

Daarnaast ontvangen wij heel waardevolle data van onze bezoekers. Wij kunnen à la minute druktestromen en piekmomenten per bar/eetkraam meten. Dat maakt het voor ons makkelijker om snel te kunnen anticiperen, maar ook naar de organisatie van volgende edities eventueel plannen te herzien en verbeteren.

Het is trouwens ook bewezen dat festivals zonder veel cash geld in omloop veiliger zijn dan andere.

Een extra voordeel voor jullie als bezoeker is dat wij jullie een mogelijkheid tot refunden kunnen aanbieden. Dat wil zeggen dat jullie het eerder opgeladen krediet, dat jullie niet gebruikt hebben, kunnen terugvorderen.

De periode om terug te vorderen is beperkt en door ons bepaald. Om de eenvoudige reden, dat wij na afloop van het evenement onze finale afrekening kunnen maken.

Bij aankomst op het festival kan je aan de kassa op het terrein een betaalkaart verkrijgen.

Die betaalkaart kan je aan de kassa opladen, met cash of bancontact, maar je kan ze ook gewoon zelf opladen. Eender waar.

Op de achterkant van de kaart staat een qr-code. Na het scannen van deze code, kan je het bedrag selecteren dat je wil opladen, om nadien met je eigen bank app het geld over te maken.

Je hoeft dus geen extra apps te installeren, maar kan meteen aan de slag.

Bij de eerste transactie, zal er automatisch één euro van je opgeladen krediet afgehouden worden als kost voor de betaalkaart. Enkel voor de eerste transactie.

Je kan trouwens ook perfect één kaart gebruiken voor je volledige gezin of vriendengroep. Niet iedereen hoeft dus een eigen kaart te hebben.

Het voordeel voor jouw als bezoeker is dat wij je de mogelijkheid tot refunden kunnen aanbieden.

Heb je na het festival nog een saldo op je kaart staan, dan kan je dat tot enkele dagen na het evenement terugvorderen, door opnieuw de qr-code te scannen.

Let wel goed op want er staat einddatum op de mogelijkheid tot refunden.

Cash betalen kan wel. Je kan de Edegem Zomert betaalkaart opladen aan de kassa. Jij betaalt ter plaatse cash en onze medewerkers laden de kaart voor je op.

Op de achterkant van de kaart staat een qr-code. Die code dient enderzijds om je kaart op te laden, maar anderzijds ook om de refund aan te vragen.

Na afloop van het event gewoon de code scannen en je refund aanvragen. 

De periode tot refund is wel beperkt tot enkele dagen na het event. De effectieve datum staat op het kaartje vermeld.

Wacht dus niet te lang met je refund aan te vragen.